Zestaw CA

Zabudowy, sprawy techniczne, porady, dyskusje, produkty z oferty RPM
  • 1
  • 2
Posty: 25 Strona 1 z 2
Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-09-30, 14:56
Bry ;)
Mam pioneera DEH-4000UB, który jest niezłym radyjkiem.
Pora skompletować resztę ;)

tweetery, średnie i niskie tony, wzmacniacz.

nie chcę inwestować w tuby, skrzynie - zajmowanie miejsca w wozie - a nie potrzebuję aż tak dupnego basu... ma grać dobrze, nawet bardzo + żeby jednak jakoś tupnięcie było słychać ;)

jak kształtowały by się ceny + co trzeba kupić?

 

Seba
RPM
RPM
Posty: 21
Rejestracja: 2008-09-25, 15:53
Lokalizacja: Zalesie Górne
 
autor: Seba » 2008-09-30, 15:13
Ile chcesz przeznaczyć $ na wszystko?

 

Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-09-30, 15:24
jak dało by radę się do 1000zł zmieścić - im mniej tym lepiej ;)

 

Seba
RPM
RPM
Posty: 21
Rejestracja: 2008-09-25, 15:53
Lokalizacja: Zalesie Górne
 
autor: Seba » 2008-09-30, 15:53
Ostatnio miałem okazje słyszeć Hertz,y ESK 165 pod piecykiem audioson,a srx2 z tego co dobrze pamiętam do tego wytłumione porządnie drzwi w fiaciuku punto lol .. jak na mój gust grało to bardzo przyjemnie bez żadnego suba. jest ok
Ostatnio zmieniony 2008-09-30, 15:57 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-09-30, 16:57
czy orientujesz się jakiej średnicy wchodzą głośniki w drzwi? czy będziesz je w razie co przerabiał, wygłuszał itp , czy może chcesz zakładać wszystko w seryjne miejsca?

pytam bo jeżeli chcesz "działać" bez skrzyni czy zabudowy bagażnika to trzeba przerobić jednak te drzwi żeby akustycznie to fajnie zagrało

rozumiem że 1000 pln masz na wzmacniacz i system przedni? montaż czy wygłuszenie dodatkowo?

aha i najważniejsze pytanie, jakiej muzyki słuchasz?
Ostatnio zmieniony 2008-09-30, 17:13 przez Lukiasz, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-09-30, 20:52
1000zł właściwie na wszystko... nie jestem audiofilem ;) ale jakieś wytłumienie by poszło
Lukasz - niestety - RPM ma sprzęt na kosztujący za dużo żebym u Was kompletował to :(
muzyka - różna... tekno (goa/psycho trance głównie), rock, hip-hop... jak coś fajnie brzmi to słucham tego :)

do drzwi wchodzi głośnik 165mm x 45mm głęboki - 50mm to już na styk bardzo

BTW:
prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie różnic między wzmacniaczem 2,4 i 5-cio kanałowym... bo nie kumam trochę (kiepski z elektroniki byłem w technikum ;))
Ostatnio zmieniony 2008-09-30, 21:03 przez Bio, łącznie zmieniany 3 razy.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-10-01, 09:30
Bio pisze:Lukasz - niestety - RPM ma sprzęt na kosztujący za dużo żebym u Was kompletował to :


a co u nas jest takie drogie? masz szeroki przekrój sprzętu od popularnych Pyle czy Lanzar po droższy sprzęt jak JBL czy Alpine. Każdy w tej ofercie znajdzie cos dla siebie!!!

przykładowo zestaw 2 drożny 16,5 JBL seria Gt5
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... 83eb2861fa

259 pln brutto, nawet pyle masz w podobnej cenie crazy

porównanie cen na ten produkt
http://www.nokaut.pl/glosniki/glosniki- ... -650c.html

czy allegro
http://allegro.pl/search.php?string=GT5-650C+

RPM ma najlepsze ceny banana1
Ostatnio zmieniony 2008-10-01, 09:33 przez Lukiasz, łącznie zmieniany 2 razy.

 

Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-10-01, 10:05
ok to prosiłbym o pskładanie kompletnego zestawu... byłbym baaardzo wdzięczny ;) oczy

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-10-01, 10:36
tak serio to nie ma co składać, musisz sam wiedzieć co byś chciał , ja moge tylko napisać co bym osobiście do takiej muzy polecił

1. System przedni, zestaw 3 drożny
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... bd1975f2c4

Ewentaulnie 2 drożny, dużo tańszy
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... 271e57a346

Obrazek

2. wzmacniacz 4 kanałowy, przód i tył oddzielnie
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... a51cc42b4a

Obrazek

3. Jeżeli nie chcesz zagracać bagażnika to jeszcze to w półkę:
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... ec11910c5d

Obrazek

Czyli jednym słowem, JBL seria POWER nowa kolekcja 2008

Co prawda budżet przekracza, ale są 2 opcje
1. Zakup przez raty żagiel
2. zakup partiami czyli np. raz w miesiącu któryś z komponentów,

Uwierz mi do takiej muzy nie pożałujesz,

 

Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-10-01, 13:27
a jakby się sprawowało to:
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... 271e57a346
+
http://www.rpmotorsport.pl/auta/product ... a51cc42b4a

?

(jeszcze zobaczę ile kasy będzie - może powyżej 1000zł będę miał do wydania - musze jeszcze parę dni poczekać ;))

jak kupię więcej będzie jakiś rabacik? :D
Ostatnio zmieniony 2008-10-01, 13:28 przez Bio, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-10-01, 14:25
są to dużo słabsze produkty, a może wzmacniacz 2 kanałowy i system na przód?

 

Mach
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa
 
autor: Mach » 2008-10-01, 15:12
jesli ma byc nikobudzetowo ale przyzwicie to ja bym w ogole z tylu zrezygnowal zrobil tylko system z przodu + wznacniacz 2 kanalowy (opcja minimum_) lub 4 kanalowy - na przedni system a 2 pozostale kanaly zostana pod rozbudowe bagaznika (np bardzo mala skrzynia zamnknieta ok 20L - prawie nic nie zajmuje w bagazniku a ladnie uzupelnia dobry system z przodu) z tylu glosnikow bym w ogole nie robil.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-10-01, 15:27
wiesz ja jakbym robił to kupił bym 3 drożny system do tego wzmaka 5 kanałów i z czasem z tyłu skrzynkę, ale każdy to widzi inaczej

Jakby co to mam na miejscu można podjechać podotykać zobaczyć jak dobrze to wszystko wygląda i gra
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=5493723
Ostatnio zmieniony 2008-10-01, 15:28 przez Lukiasz, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Bio
RPM
RPM
Posty: 50
Rejestracja: 2008-09-24, 20:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała
 
autor: Bio » 2008-10-01, 15:51
pamiętajcie, że mam max 50mm głębokości - idealnie by było 45mm... w drzwiach

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-10-01, 15:59
Bio pisze:pamiętajcie, że mam max 50mm głębokości - idealnie by było 45mm... w drzwiach


wtedy się dorabia dystans i po problemie smile
  • 1
  • 2
Posty: 25 Strona 1 z 2
warszawa meble kuchenne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości