Panowie shuttle'owcy , pytanko

OT - co tu dużo mówić :). Piszemy wszystko co nam do głowy przyjdzie.

Moderatorzy: Lukiasz, przemir

  • 1
  • 2
Posty: 16 Strona 1 z 2
falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-12-11, 15:20
Witka, pytanko intryguje mnie od jakiegos czasu.
Jaka jest szansa na zamontowanie napedu z shuttle do crxa? Rozumiem ze to znaczna rzezba skoro sie jeszcze nikt nie podjal tego u nas.
Co jest przeszkoda?
Skrzynia? Czy moze jeszcze cos innego.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-12-11, 15:36
trza mieć szmalec wtedy wszystko zrobisz

sam widziałeś filmik z hatch`em 4WD tam napęd był dodawany

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-12-11, 16:36
To sie chyba nieprecyzyjnie wyrazilem. Co jest problemem zeby dodac naped shutlle do crxa z silnikiem d16z5 tak zeby ten silnik tam zostal? Sam naped nie jest raczej drogi
Kolejna sprawa ile taki naped wytrzyma mocy ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3977561
Zakladajac ze kupuje dawce w dobrym stanie, co jeszcze z czesci bym potrzebowal. Bo rozumiem ze lepiej w tym przypadku przelozyc silnik caly ze skrzynia i napedem.
Ostatnio zmieniony 2007-12-11, 16:42 przez falo, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-12-11, 16:48
skrzynie łączysz z każdym silnikiem z serii D, z K24 też byś dał rade jakbyś miał szmalec na graty bo wtedy skrzynia i napędy od CRV jest ok

ile napędy wytrzymają tego nikt nie wiem ,przykładowy cif ma ponad 400 kunia i na razie jakoś jeździ, a co będziesz potrzebował to sie okaze podczas zmiany, na pewno modyfikacje podłogi crazy

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-12-11, 16:52
Kolejne pytanie , rozumeim ze juz abstrakcyhne bardzo. Myslisz ze kto moglby sie podjac takiej modyfikacji w Polszy?

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-12-11, 17:23
mysle że jak będziesz miał szmalec to sie szybciutko ktoś znajdzie

przykładem jest zeszłoroczny projekt K20T FWD i ponad 600 koni w hondzie civic sedan jest ok

 

przemir
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo
autor: przemir » 2007-12-11, 17:33
a ja sie niesmialo zapytam - PO CO?
dla zabawy? dla tego zeby byc pierwszym?

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-12-11, 19:18
To że teoretycznie byłbym pierwszy to akurat dla mnie minus, wolałbym iść po przetartym szlaku. A po co? To proste, chciałbym mieć naped 4x4 a shuttle mi się srednio podoba.
W skorupe która mam , zainwestowałem juz na tyle dużo kasy że nie opłaca się tego sprzedać. A w napedzie shuttlowym węszę tani ubaw. Toć sam napęd pewnie można za ok 2K kupic. Gorzej z montazem , tu niewiadmo czego się spodziewać . Gdyby całość kosztowała dajmy na to ok 6K to uważam ze warto. Potem wybebeszyc , lajtowo dmuchnąc bez kucia i zabawka przednia.
Ceera , którą teraz mam zostanie ze mna najprwdopodobniej na długo, z czasem pewnie jako 2gie auto do zabawy więc warto się zastanowić nad usprawnieniem jej troche.

 

przemir
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo
autor: przemir » 2007-12-12, 17:07
jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki lol
na torze /asfalcie/ uwazam ze FWD da duzo radochy ale na mokryk czy sliskim NIC a to czy wypieszczonego crxa wpuscisz w luzne drogi a tam szutel wg mnie spisuje sie najfajnie i daje najwiecej frajdy to juz musisz odpowiedziec sobie sam

jak chcesz to robic to szukaj shuttla - moze byc z angli bez prawa rej aby zawias byl ok buda moze byc zjedzona przez ruda - wtedy zrobisz to szybko i bez niespodzianek - cos w slad swapa z frontcutem

widzialem gdzies foty 1gena z napedami od wagona - wiec mozna wszystko tak jak juz zostalo powiedziane

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-01-09, 14:31

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2008-01-09, 15:41
Tylko ze to B seria :)

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-01-09, 15:45
falo pisze:Tylko ze to B seria :)


no i ?

jak jest kasa to i K serie mozna zrobić albo i RWD i F20 crazy

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2008-01-09, 18:11
A jak niema albo jest malo to trzeba kupic ARO ? Zreszta , na moim "macierzystym" forum ktos probuje zczterolapowac d serie , wiec pozostaje mi sledzic watek .

 

przemir
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo
autor: przemir » 2008-01-09, 21:01

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2008-01-09, 21:50
falo pisze:A jak niema albo jest malo to trzeba kupic ARO ?.


jak to nasz forumowy kolega kiedyś napisał, jak sie nie ma miedzi to się na dupie siedzi

lol
  • 1
  • 2
Posty: 16 Strona 1 z 2
warszawa meble kuchenne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości