Wczorajsze zabawy aparatem :)

OT - co tu dużo mówić :). Piszemy wszystko co nam do głowy przyjdzie.

Moderatorzy: Lukiasz, przemir

Posty: 8 Strona 1 z 1
Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-09-24, 11:23
http://picasaweb.google.pl/rpmotorsport1/MakroRoj

zapraszam do obejrzenia, mile widziane komentarze i opinie jest ok

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-09-24, 20:04
niektore fajne (nimm2 np), tyle ze mam wrazenie ze czasem za blisko podchodzisz z obiektywem i nie lapie Ci ostrosci. Masz standardowy obiektyw (krotki zoom) nie zadne macro nieprawdaz ?

BTW to najkon jakis ? :)
Ostatnio zmieniony 2007-09-24, 20:06 przez falo, łącznie zmieniany 1 raz.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-09-24, 20:12
Panasonic FZ50 + filterek Hoya super Pro1 + Raynox M-250

ale co do makro to był pierwszy dzień z raynoxem więc dopiero obczajam jest ok

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-09-24, 20:17
O niebo lepiej by wygladaly gdybys popodciagal kolory i kontrast. np programem raw therapee. Darmoweczka a troche potrafi, tyle ze wtedy musisz siekac w rawach

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-09-24, 20:20
wiem, tak samo moge podciągnąć troche ustawienia w aparacie, ale ja lubie takie zdjęcia, nie za bardzo nasycone itp.

zimą jak będzie więcej czasu muszę sie podszkolić w grafice komputerowej troche,

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-09-24, 20:26
Tak , mozna i w aparacie. Tyle ze sporo precyzyjniej robi sie to po fakcie z rawa. Ale sam mam tak jak mowisz, grzebniete w aparacie i raczej siekam jpgi, rawy od swieta i w studiu.

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2007-09-24, 20:33
ja rawy robiłem 2 razy w życiu heheh

 

falo
RPM
RPM
Posty: 326
Rejestracja: 2006-11-09, 17:30
Lokalizacja: Warszawa
autor: falo » 2007-09-24, 20:39
A co do macro to mi sie zadko zdaza robic dla przyjemnosci ( za duzo tego na codzien )ale np tu http://picasaweb.google.pl/ceeriks/Irlandia/photo?authkey=l4aH0Vc-zpw#5095892220960291346 bawilem sie przednio
Posty: 8 Strona 1 z 1
warszawa meble kuchenne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość