Jeep Cherokee 4.0 1996r

I wszystko jasne ...
Posty: 37 Strona 3 z 3
 
 

przemir

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo

Post autor: przemir » 2011-08-07, 10:23
most mam do wymiany aloha

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/577/phpdnwpltpm.jpg/][img]http://img577.imageshack.us/img577/6176/phpdnwpltpm.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]
Ostatnio zmieniony 2011-08-07, 22:28 przez przemir, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeżeli wam się wydaje, że moja wypowiedź była jasna, to znaczy, że w ogóle jej nie zrozumieliście, bo ona z założenia miała być niejasna."
 
 

silversus

RPM
RPM
Posty: 9
Rejestracja: 2011-08-05, 14:01
Lokalizacja: Poznań

Post autor: silversus » 2011-08-09, 10:44
Fajne zdjęcie :D
 
 

przemir

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo

Post autor: przemir » 2011-09-05, 09:01
dawno nigdzie nie upalalismy :)

kolega testowal jeepka po lifcie z 2,5" na 6" /czyli mial tyle co ja / ja tez tak chce clap

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/197/dsc03542v.jpg/][img]http://img197.imageshack.us/img197/9162/dsc03542v.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/844/dsc03543r.jpg/][img]http://img844.imageshack.us/img844/1899/dsc03543r.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

dzis bedzie mycie w rzece - jedzie ktos ze mna ?
Ostatnio zmieniony 2011-09-05, 09:03 przez przemir, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeżeli wam się wydaje, że moja wypowiedź była jasna, to znaczy, że w ogóle jej nie zrozumieliście, bo ona z założenia miała być niejasna."
 
 

Mach

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Mach » 2011-09-05, 11:49
zupełnie nie widać na zdjęciu tej różnicy w lifcie 2,5" a 6" u Ciebie jest po prostu duża więcej niż 2,5"

Przemir, pomogło u Ciebie naprawienie tej chłodnicy ATFu ?

Ty masz klime sprawną czy wywaliłeś chłodnice ?
 
 

przemir

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo

Post autor: przemir » 2011-09-05, 12:44
moja klapa wchodzi pod jego klape, chlodnica nie wymieniona, klima sie zalacza ale nie mrozi, lekko chlodzi nie planuje wywalenia.

nie moge miec wiecej bo mam seryjne przewody hamulcowe, seryjnie reduktor, seryjnego panharda itd itd

po 9 miesiacach katowania zamierzam wkoncu zrobic mu kolejna czesc serwisu startowego czyli swiece i przewody wymienic :)
Ostatnio zmieniony 2011-09-05, 12:57 przez przemir, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeżeli wam się wydaje, że moja wypowiedź była jasna, to znaczy, że w ogóle jej nie zrozumieliście, bo ona z założenia miała być niejasna."
 
 

Mach

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Mach » 2011-09-05, 13:38
przemir pisze:
moja klapa wchodzi pod jego klape, chlodnica nie wymieniona, klima sie zalacza ale nie mrozi, lekko chlodzi nie planuje wywalenia.
to fajnie jak działa, pytałem bo mi sie wydawało na zdjęciu że nie masz chłodnicy klimyale widoczne cos mnie zmyliło hmmmm

przemir pisze:
nie moge miec wiecej bo mam seryjne przewody hamulcowe, seryjnie reduktor, seryjnego panharda itd itd
Przewody starczaja gdzies do 4" liftu przesuwając tylko ich mocowania (trzeba przewiecic nowe dziurki i dłuższe blaszki) potem rzeczywiście konieczne są dłuższe.
To że masz seryjnie zawieszony reduktor to nie determinuje przeciez liftu bo mozna zrobic od pyty liftu nawet te 6" z reduktor zostawic tylko bedą wały napieprzać że powyrywa krzyżaki (szczególnie takie już lekko używane).... tylko pożniej jest od cholery tematów na forumie typu "coś mi trzęsie budą" crazy
A panhard jest odpowiedzialany tylko za przesuniecie mostu lewo / prawo. Wiec sa magicy co robia duzego lifa a potem poł koła im z lewej wystaje z w prawej jest cale kolo schowane crazy

Pamietam jak zrobiles resory i byłem któregoś razu u Was i stanałem koło Ciebie to porównałem i wyszło mi że u Ciebie było 2,75" przód i 4,3" tył ... pewnie tył Ci troche siadł ale i tak bardzo dużo wyszło jak na seryjną reszte zawieszenia
przemir pisze:
po 9 miesiacach katowania zamierzam wkoncu zrobic mu kolejna czesc serwisu startowego czyli swiece i przewody wymienic :)
dobra mysl jest ok
ja wymienialem wszystko do tego jeszcze palec i kopułkę ale widocznie moje były dobre bo jakiejs diametralnej poprawy nie było.

BTW: dokonczyles temat z blosem ? ciekaw jestem jak po wyregulowaniu i gdzie to zrobic na analizatorze... sam mam na takie cos ochote ;)

[ Dodano: 2011-09-05, 15:41 ]
przemir pisze:
nie bylem na analizach - temat blosu uwazam za zakonczony - pali mniej niz palil wczesniej jezdzi lepiej uwazam ze nie ma potrzeby robienia analiz

zbieram na sprezyny na przod z polspringu - nigdy wiecej podkladek - to jak pracuje sprezyna u Piotrka to jest bajka a na podkladce co ma pracowac ? podkladka = bulwar aloha

tylko trzeba bedzie wyliczyc sprezyne na 3" liftu i uzbierac kase banana
mowilem Ci ze wydami mi sie ze Twoje sprezyny masz mardzo mocno klapniete i dlatego zupelnie nie pracują.... poza tym wygladao jakbyś mial po dwie podkladki na strone czyli bardzo duzo.
mysle ze Twoje sprezyny bylo bardzo sklepane juz i ktos dal po dwie podkladki zeby wyszło mu te +/- 2" do góry

Uważam tak bo u mnie jest +2" a wysykość podkładek mam połowe mniejszą w porównaniu do Ciebie... czyli musisz miec spreżyny sklepane na maxa.

Ja mam już komplet potrzebnych rzeczy (mam nadzieje ze wszsytkich) na lift 3,5" przód/tył.
Juz miałem to zakładać 2 tygodnie temu ale od tego czasu poki co jestem uziemiony chorobą i nic z tego nie wyszło :-(
Jak tylko wstane na nogi to to robie. także bedziesz mogł sie przejechać i zobaczyć czy twardo czy miekko.
Na razie jest aż za miekko i mam juz rozkminony też temat odbojów odpowiednich żeby zawiasu nie dobijać.

Jak wrzuce te wszystkie graty na nowy lift to moge Ci dać oddac te spreżyny ktore mam teraz. oryginały od XJ-ta ale na 100% trzymają wysykość.
To sobie wrzycisz zanim kupisz nowe i zobaczysz czy jest różnica i czy o to Ci chodzi.


BTW: skompletowałem też już kit do przekładki hampli na tarcze z tyłu. Także jak wykonam przekładke to służę know how jest ok
Ostatnio zmieniony 2011-09-05, 13:39 przez Mach, łącznie zmieniany 1 raz.
 
 

przemir

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo

Post autor: przemir » 2011-09-07, 08:26
a tak sie na wsi myje auta po łofrołdzie :)

troche malo wody wiec podloga mi sie nie umyla :(

before

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/33/20110905234.jpg/][img]http://img33.imageshack.us/img33/300/20110905234.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

after
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/833/20110905236.jpg/][img]http://img833.imageshack.us/img833/6387/20110905236.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

a w sobote znowu mielismy maly wyjazd :)

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/8/dsc03544o.jpg/][img]http://img8.imageshack.us/img8/6096/dsc03544o.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/88/20110917248.jpg/][img]http://img88.imageshack.us/img88/8366/20110917248.jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

i FILMIK [url]http://www.youtube.com/watch?v=koPc4iYJ-es[/url]

moj pierwszy - mial byc inny ale 3 wieczory ciagle sie cos zesrywalo z laptopem ktory sie zawieszal i mi przeszlo wiec i jakosc marna zeby go nie obciazac za mocno - ale ogarne go jeszcze raz jak odespie ;)
Ostatnio zmieniony 2011-09-28, 12:57 przez przemir, łącznie zmieniany 4 razy.
"Jeżeli wam się wydaje, że moja wypowiedź była jasna, to znaczy, że w ogóle jej nie zrozumieliście, bo ona z założenia miała być niejasna."
Posty: 37 Strona 3 z 3