skrzynka do alfa 147?

Zabudowy, sprawy techniczne, porady, dyskusje, produkty z oferty RPM
  • 1
  • 2
Posty: 17 Strona 1 z 2
Sebson
Posty: 2
Rejestracja: 2009-10-16, 01:50
Lokalizacja: wwa
autor: Sebson » 2009-10-22, 02:52
Planuję wymienić audio w alfie Romeo 147 – powiedzcie proszę czy do takiego małego auta opłaca się wstawiać skrzynkę basową? Jeśli tak to jaką?

 

darkmajin
RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin
autor: darkmajin » 2009-10-22, 06:27
ludzie w maluchu z tubami jezdza a ty sie pytasz czy skrzynke włozyc ? crazy

ok na poważnie ...czemu nie ? 147 to nie jest mały samochód hmmmm pakuj subwoofer i to cos porzadnego nie popierdolka z allegro za 300pln dziwne pytanie naprawde sub to podstawia jak robisz audio nie wazny samochód banana1

 

przemir
RPM
RPM
Posty: 866
Rejestracja: 2006-07-06, 09:03
Lokalizacja: Fałtekowo
autor: przemir » 2009-10-22, 09:00
sub to podstawa do robienia halasu nie do robienia audio ;)

skrzynka czy zabudowa?

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-22, 09:03
no wszystko prawda, ale żeby dobrać coś to musimy wiedzieć kilka rzeczy
1. jaki jest mniej więcej budżet?
2. pod jaki wzmacniacz chcesz to podłączyć? a może szukasz aktywnej skrzyni?
3. do jakiej muzyki to ma być?
4. głośnik do własnej zabudowy czy pod gotową skrzynie?

 

darkmajin
RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin
autor: darkmajin » 2009-10-22, 10:00
przemir pisze:sub to podstawa do robienia halasu nie do robienia audio ;)

skrzynka czy zabudowa?


sie nie zgodze , nie moja wina ze wiara chce suba zawsze na maxa daje ja sobie ładnie wysterowalem gra do 60hz i jest dodatkiem do reszty a na odwrót clap

nie widze audio bez suba ani w domu ani w samochodzie chyba ze sie ma Focal grande utopia ale to juz inna para kaloszy crazy

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-22, 10:49
darkmajin pisze:wysterowalem gra do 60hz i jest dodatkiem do reszty a na odwrót


ciekawe, to napisz nam jaki masz u siebie sprzęt ;)

 

darkmajin
RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin
autor: darkmajin » 2009-10-22, 12:24
tu akurat niema sie czym chwalic niestety wstyd ,

hertz esk 135 na przód , dcx 130 na tył , jbl1222 zaammuulllonnny ale idealny do HH (nie polskiego :gej: )
na harmanie ca 5250e, taki standard golfiarski moze z wyjatkiem harmana do tego jakis kondek 1farad i kabelki ala allegro style radio pionek Pioneer DEH-6000

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-22, 14:21
i skąd wiesz ze idealnie 60hz ustawiłeś tym ca 5250e ?? crazy

 

darkmajin
RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin
autor: darkmajin » 2009-10-22, 15:13
nie czepiaj sie, fucku masz regulacje na wzmaku/cd ile jaki jest blad 0,1 %? jest 60hz i kropka jezor

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-22, 16:51
darkmajin pisze: wzmaku/cd ile jaki jest blad 0,1 %? jest 60hz i kropka jezor


chciałbyś lol

 

Mach
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa
 
autor: Mach » 2009-10-22, 23:39
ja zasadniczo jezdze i za bardzo nie wnikam czy robie szal na miescie moim subem ale ostatnio jak cos wozilem to pokrzaczyly mi sie ustawienia wzmacniacza, ok doszedlem po chwili namysly dlaczego nic nie gra ale krecac potencjometrami odkrylem kilka nowych dzwiekow ktorych wczesniej w aucie jakby nie slyszalem a moze wrecz przeciwnie slyszalem ich za duzo, w kazdym razie...
przy moim glosniku (Luki wiesz co to jest chyba) jak ustawic LPF na wzmacniaczu i w radiu ? przy ilu odcinac dla mojego glosnika ?

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-22, 23:55
przyjedziesz dzisiaj to Ci ustawie jest ok

 

Sebson
Posty: 2
Rejestracja: 2009-10-16, 01:50
Lokalizacja: wwa
autor: Sebson » 2009-10-27, 04:51
Lukiasz pisze:no wszystko prawda, ale żeby dobrać coś to musimy wiedzieć kilka rzeczy
1. jaki jest mniej więcej budżet?
2. pod jaki wzmacniacz chcesz to podłączyć? a może szukasz aktywnej skrzyni?
3. do jakiej muzyki to ma być?
4. głośnik do własnej zabudowy czy pod gotową skrzynie?


hej.
1. budżet na całośc to 1,5 k pln
2. wolalbym uniknac jakichs skomplikowanych instalacji, czy moze udałoby sie uzyskac jakis fajny efekt na razie samym radiem+glosnikami na przod? stad bylo moje pytanie o skrzynie - moze da sie ja jakos zastapic subami pod siedzenia?
3. muzyka - minimal house etc. chcialbym trochę podciagnac basy w stosunku do obecnie posiadanej serii
4. jezeli juz to całosc z gotowa skrzynia.

dzieki!

 

darkmajin
RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin
autor: darkmajin » 2009-10-27, 07:18
na całość całość 1,5k ? , to nie da sie uzyskac "fajnego" efektu z samym radiem i przednimi, suby pod siedzenia to strata czasu chyba ze jezdzisz tirem i masz pod nogami 0,5m wolnej przestrzeni ;)

nie wiem czy chcesz miec pozadne audio ale ja bym kupil radio+suba+wygłuszył i dozbierał do "zwykłych"

magicy z rpm cos ci wymyślą cheers

 

Lukiasz
Administrator
Posty: 3771
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa
 
autor: Lukiasz » 2009-10-27, 11:19
za te pieniądze to ja proponuje któryś z tych zestawów bo cudów nie będzie

http://www.rpmotorsport.pl/auta/12_calo ... 14165.html

http://www.rpmotorsport.pl/auta/jbl_gto ... 14428.html

Lub genialny produkt, gdzie system przedni też podpiąć pod ten wzmacniacz możesz
http://www.rpmotorsport.pl/auta/focal_s ... 12543.html
  • 1
  • 2
Posty: 17 Strona 1 z 2
warszawa meble kuchenne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości