Celica :D

I wszystko jasne ...
Posty: 21 Strona 2 z 2
 
 

Mach

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Mach » 2009-08-17, 20:12
jesli w korku nie ma czujnika poziomu plynu (a u Ciebie nie widze takiego) to nie ma problemu moze byc bez ori korka. Jedynie sprawdz czy to czym zakrywasz wlew bedzie odporne na dluzsza mete na plyn hamulcowy ktory moze wchodzic w reakcje z pewnymi gumami lub plastikami.
 
 

Lukiasz

Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 3769
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa

Post autor: Lukiasz » 2009-08-17, 21:01
płyn hamulcowy jest mocna higroskopijny co za tym idzie łapie wilgoć, takim korkiem polecam częściej wymiane bo on szybko straci swoje właściwości, co do rozpórki, postaram sie w tym tygodniu to rozkminić

ps. patent dobry tylko trzeba pomyśleć nad wykonaniem jest ok
https://www.rpmotorsport.pl sklep tuningowy, katalizatory i tłumiki Magnaflow, car audio alpine i wiele innych
 
 

darkmajin

RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin

Post autor: darkmajin » 2009-08-17, 21:08
no na forum celiny tez mowili ze dlugo nie pociągnie , czujnik jakis jest podłączony do zbiorniczka, ale gdzieś na dole(widać go na zdjęciu) , wg mnie korek jest tylko po to zeby sie nie wylewało(znaczy ze niema cisnienia) , puki coś sensownego sie nie wymyśli robie mały upgrade wytne z gumy krążek i go tam włoze i dopiero plastikowa folia (taka gruba od butelek po pepsi :D + ta biała ) myśle ze powinno troche wytrzymać ,tylko teraz mnie Mach do ziemi dobił ze może wchodzic w reakcje z "pewnymi" gumami ..miejmy nadzieje że ta która wytne bedzie dobra hmmmm
 
 

Lukiasz

Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 3769
Rejestracja: 2006-07-05, 21:51
Lokalizacja: z Fałtekowa

Post autor: Lukiasz » 2009-08-17, 21:22
na pociesze nie powiem, że jutro wysyłam wydech banana
https://www.rpmotorsport.pl sklep tuningowy, katalizatory i tłumiki Magnaflow, car audio alpine i wiele innych
 
 

Mach

Awatar użytkownika
RPM
RPM
Posty: 889
Rejestracja: 2007-04-29, 19:51
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Mach » 2009-08-18, 00:13
RBF i tak trzeba wymianiac przy normalnej eksploatacji max co roku.
Lukiasz pisze:
na pociesze nie powiem, że jutro wysyłam wydech
dlaczego ta nuta niepewnosci ? ;)
 
 

darkmajin

RPM
RPM
Posty: 19
Rejestracja: 2009-06-08, 17:27
Lokalizacja: Qnin

Post autor: darkmajin » 2009-08-18, 06:42
WYDECH wooo wooo wooo wooo <dancer> maupa maupa maupa


clap
Posty: 21 Strona 2 z 2